Selasa, 12 Februari 2008

Makan-makan dari Taiping ke Penang

Satu amalan wajib
Bila berkumpul
Walau dimana berada
Makan ramai-ramai

Sesi mengabiskan bekalan...
Nasi lemak, ayam goreng, nasi arab, karipap, burger..kepok....dan lain lain...

Ini bukan tempat makan
Tapi salon kecantikan...
Terkezut tengok gambo dia...macam antu cina...

Udang berkuah + mee kat Kuala Sepetang...
Tak best sangat....


Kuih ini sangat sedap
Dijual kat gerai sebelah Bangunan JPS Taiping

Lontong...sangat suka
Gerai yang sama kat Taiping


Sesi makan kat Padang Kota
(tujuan utama saya join ke Penang...sepatutnyer saya dah balik ke KT)

Tak puas ati dengan PerhAntu (persatuan menantu Cikgu Mat)
Presiden & Naib Presiden PerhAntu

Kenapa?
Sebab dia orang tak reti nak ngorder tapi reti makan jer...
So apa yg kami order..dia orang makan..sampai abis lak tu....
Udahler..kaum pompuan ni bz layan anak2 lagi...
Makan pun main telan2 jer...
Depa2 tu siokkk jer makan sambil borak2....

Minum pagi sambil makan roti canai..roti tisu etc...
Disinilah berlaku tragedi kuah tumpah...
Geram sungguh saya ngan mat Paki tu...

Inilah mat Paki yang menumpahkan kuah....

ABC dan laksa Penang atas Bukit...
Bukit Bendera...

Satu teka-teki...
Bendera apakah yang ada kat atas Bukit Bendera?
Sapa bleh jawab...saya banjer keropok paling mahal...

Ahli Rombongan...
masih tak cukup korem...
Ada 3 jer ahli PerhAntu yg sepatutnye 5 org




5 ulasan:

Umi Mia berkata...

ermmm..bendera malaysia???bendera penang????ha...tau...bendera terengganu...............

Lily.Lulu. berkata...

saya nak udang berkuah dan lontong itu ..

alahai lapo la pulak
:D

Ceera berkata...

adoila, macam2 makanan ado nie haaaaaaaaa...

azrid berkata...

umi mia,
sapa yg bwk bendere trg?
tak jumpe pung...

lily,
mee udang tu?..wat penat nnunggu jer...
tapi lontong tu best

ceera,
bukan kah ko pun balik dr penang?
hang tak pekena pasemboq ka?

flinty.farah berkata...

wahhh..
sakan cuti2 malaysia kak linda.
ahaks..