Khamis, 21 Februari 2008

Macam-macam ada....

Macam-macam perasaan ada...

1. Rasa sangat tertekan...
tesis...
drp 6 variables, hanya dua diterima. Then ditambah lagi 3.
Nak cari artkel utk 3 variables tu, punyalah susah.
Lebih2 lg kat sini, sources very limited.
So kena turun Shah Alam.
Pegi Lib Dungun, dapat few articles, tapi tak leh nak baca coz tak sihat.
Pastu dah kena siapkan data corporte governance utk 93 companies for 2 years...
sempatkah dalam masa seminggu?
Ya Allah permudahkan lah laluan hamba mu ini...

barang2 kat dapur tuhhhh...
MIL beli penapis air baru...
Besar gedabak lak tu..abis space kabinet dapur tu..
Bukan apa, since dah ada satu penapis Diamond tu, saya rasa tak perlu lah beli yg baru..
Tapi saya ingat pompuan penjual tu pandai ayaq(akceli saya mmg tak suka ngan pompuan ni..)
maka MIL aku pun termakan kata2nyer itu...
Then every day, MIL duk wi lecture psl the advantages of air yg keluor dari penapis tu...
Dan saya tension nengok wayar penapis tu duk berselirat kat saya nyer microwave, blender dsb..
So bertambah lah tahap kemalasan saya nak memasak sbb nengok microwave saya jd gitu...
Tapi pe kan daya..dia nyer duit..suka ati dia lah kan?

saya nengok dlm almari tu...
tak de sgt baju (baju baru)
Adakah aku ini sangat bz, nak pergi membeli belah baju?
Rasanyer mungkin kut...
Ada 2 psg kain dlm keta, tak anto tailor lagi..
sbb tak jumpe lg pesen mana nak dijahit..
Nak gi cari baju batik pun tak sempat...
Balik kijer...terus balik rumah..get ready apa2 keperluan sebelum Berg gi tuisyen..
Wlpn most of the time...Encik Beanie yg buat...he he he..

Saya tak sihat
Saya rasa sgt letih...
Badan saya sakit2..lenguh2 macam org tua sgt rasanyer...
(wlpn saya br celebrate birthday ke..)

Mlm tadi, pergi klinik buat check up..
Huhhh...blood pressure sgt rendah...55/90..
Maka doktor bg vit B complex...
Malangnyer..mlm saya makan, pg saya tak leh bangun..rs sgt pening..
Memang saya allergic ngan segala bende alah vitamin nihh...
Camne pun..saya datang gak kerja...

Saya rasa sedih...
Tak tahu kenapa..
Rasa cam nak nangis jer...tapi tak de isu pun saya nak nangis...
Mtk2 jgn la berlaku sesuatu yg tak elok..
Kenapa yerk?

Tapi saya rasa saya camne nak handle semua ni....
Cuma saya tak buat jer lagi...
Biler saya nak buat?

10 ulasan:

Ceera berkata...

alahai, mood tengah tak best ar nie... gi amik masa tuk sopping bagi penuhkan balik lemari2 tu...

Umi Mia berkata...

Biasalah tu, time tengah serabut lah tu...baiki jer slow2 semua tu...as a working wife and mother..sekali-sekala mmg jadi benda ni pada kita...tapi kita akan cari jalan utk baiki keadaan eventually...stay strong girl...

terlambat wish...Happy Belated Birthday....moga kehidupan kak linda akan sentiasa ceria dan bahagia.....

azrid berkata...

Ceera,
memang itu lah jalan penyelesaian nyer...tenkiu2

umimia,
mmg berserabut nih...
bab baju skjp je leh settle
tapi bab2 lain tu, amik ms skett..
anyway tq

modd berkata...

take one thing at a time....sikit2 lama2 jadik bukit. nak kumpul data dlm masa seminggu mmg rasa impossible, but bila dah start buat...you'll see that it is not as hard as you think!

mintak Allah permudahkan sentiasa...doa/solat hajat. cuba fikir...camne kita boleh dpt idea nak buat sesuatu...it comes from Allah, rite.

I am telling this to you....as part of a way to motivate MYSELF too....hahahha....

Bukan senang nak senang!!!!!good luck to both of us!

Miss Nazla berkata...

hah sile luangkan weekend anda dgn mengeluarkan wang utk sesi terapi mcm kakdik buat.

penuhkan kembali almari anda dgn baju liplap, baju batik sgt cantik jika batik itu bukan yg ala2 nak p holiday tepi pantai itu. sbb byk lecturer laki buat kat sini. dan sile makan dgn sihat. bnykkan daging/kerang sesuai utk tambahkan darah.

sile juga beritahu jika dtg ke uitm shah alam. muahaha

azrid berkata...

modd,
tenkiu for the panjang lebar advice tu...
memang betul bukan senang nak senang..dan
bukan senang nak jadi baik sbb sgt senang nak jadi jahat...

azrid berkata...

missnazla,
panjang nor ko nyer nasihat...
anyway tenkiu v much..

plan nak turun end of this month..kalo jadik akak call

Lily.Lulu. berkata...

saya rasa akak kena tido puas puas la kak ..

baru lepas tu rasa lega rasanya
:D

azrid berkata...

lily,
dah puas tido dah...
makin sakit kepla ada lar..

flinty.farah berkata...

kak linda, isk.. biler la kite nok gi ngopi sesama ni. saye sokmo plok busy. sorry yer.. sian guh tension.. sabor2.. bawak bertenang.
kak linda, nok tanye sket boleh dop? k.linda duduk sekali dgn MIL ke? best dok?