Isnin, 11 Februari 2008

From Taiping with Love

Memang semangat giler...
Pukul 3.30 pagi saya dah bangun
Masak bekalan...
Sebab baru nak explore new route dari Kenyir ke Simpang Pulai
Takut2 tak jumpa kedai makan
Tak pun kalo ada...mungkin kedai makan orang asli


Dan pastinyer untuk anakanda yang pertama ku itu..selalu kelaparan
(memang kuat makan)

Tapi bekalan ku itu hanya dimakan bila sampai di Taiping...

Memang jalan dari Kenyir tak de kedai makan..
Hingga la kami tiba kat R&R Gua Musang..
Baru ada gerai makan









mokcik menjual nasi arab kat Taiping

Tapi....
Manyak siookkk itu Taiping

Saya suka
Saya suka
Saya suka

Tempat kami duduk tu pun best....
Walaupun lama sikit...dan sedikit menakutkan..
Bagi saya..
Taiping best la...
Sangat nyaman, damai, aman...memang best

I love Taiping








terkesima dan sangat teruja dengan pokok2 ini









suka sangat stesen keretapi ni...








Udang berkuah + mee sikit

Sepetang menunggu mee udang di kuala sepetang
Lama giler tunggu

Nanti nak pergi lagi la ke Taiping....

5 ulasan:

Zana Sadri berkata...

ala2 bawak dapur ke taiping ek kak. ekekekeke...

Umi Mia berkata...

wah...cuti2 malaysia...btw, u hv been tag..check lah kat blog..buatlah kalau ada masa...

Ceera berkata...

kembang2 idung orang taiping dengan akak puji2 taiping, hahaha....

pokok2 tu memang cantik oooooooooooooooo...

azrid berkata...

zana,

kalo bleh kuali, belanga, tong gas pun nak bwk skali...

umi mia,
mmg best cuti2 mesia ni...
kalo bleh 365 hari saya nak bercuti

apa kena tag????

ceera,
pokok tu memang cantik...mcm mokcik yg jual ns arab tu kan??

Jie berkata...

nak pegi lagi ye..ajak tau...teruja dgn udang mee ituuu....


walaupun kerap ke taiping..tiap kali lalu masih suka dgn Taiping...mmg..Tepeng best...