Jumaat, 4 April 2008

Arus Perubahan

Tahun ini bukan sahaja menyaksikan pertukaran di dalam arus politik negara, tetapi juga menyaksikan perubahan dalam polisi "TIADA KUCING DI DALAM RUMAH" oleh Puan Lucky.

Pagi-pagi Nina dah bersama dengan Zain.

Ianya sesuatu yang disambut dengan penuh kegembiraan oleh Nina (dan juga Encik Beanie). Sebenarnya sudah beberapa ekor kucing telah hadir di rumah kami, tetapi disebabkan oleh polisi di atas maka semuanya menghilang begitu sahaja.

Entah mengapa, rumah kami menjadi seperti stesen sentral untuk kucing-kucing datang menumpang, sejak dari Encik Beanie masih kecil lagi.

Pada suatu petang, kucing putih oren ini muncul dalam hidup kami. Apa yang lebih menggembirakan ialah ianya seperti telah di'potty-trained' kerana dia akan mencari tandas untuk 'menunaikan hajat' (salah satu faktor yang melembutkan hati Puan Lucky).

Apakah namanya?

Berg: Ning Baizura!


Mr Beanie: Mana boleh Ning Baizura, dia ni jantan. Anuar Zain bolehlah.

Puan Lucky: Mana boleh Anuar Zain!

Mr Beanie: Okeylah... kita panggil
Zain ajelah.

Berg dan Nina terus sahaja bersetuju dan Puan Lucky hanya mampu menurut sahaja. Paling tidak pun, boleh juga sekali-sekala buat seolah-olah berbual dengan Anuar Zain...

...

6 ulasan:

azrid berkata...

sekali lg lg zeng wat psl,
either zeng get out or I will get out...

belangcoolcat berkata...

hah? akak kasi nina baring² dengan zain? didikan yang liberal... hehehe.

Umi Mia berkata...

haa..dah ada buat pasal dah zeng ni...ishkishkishk...

tak sangka gak kak linda boleh bagi kucing masuk...tapi pendirian saya masih tak berubah...a big No No...

Dalam byk2 nama..nama bapak anuar zain jugak jadik panggilan..lawak lah...

Kijar berkata...

See Please Here

Ceera berkata...

best tu ada anuar zain kat umah, hehehe

Lily.Lulu. berkata...

boleh prektis nyanyi kak lepas nih ...

pastu masok AF .. ke Malaysian Idol ke ... x pun Gang Starz ke .. x pun One In A Million ke ..

mak ai .. banyaknya realiti program ..