Isnin, 3 Mac 2008

Gila Kambing

Giler makan kambing sebeno nyer

Seblom ni memang saya tak makan kambeng mambeng ni...

Tah kenapa kali ni
Saya macam addicted lak...
Kalo bleh ari2 nak mkn kambeng...

Pastu...ada orang yg memang dgn rela atinyer
Memasak kambeng untuk saya...
Memang best..best..best..

Kambeng saya...errr lamb chop ekceli
'done' kata Encik beanie

Ni Encik Beanie nyer...
Dia suka 'rare'

Minah2 saya itu tak makan
Sebab dia org tak suka...
So buat 2 set jer..

Kalo makan ari2..
Tak elok utk kesihatan kan?

Tapi..tukang masak saya tu
Best lar dia masak...

TQ, awak...
Luv U cup..cup..cup
Petang ni kita gi Giant beli byk sket lar...

18 ulasan:

Jie berkata...

kak jie suka kambeng....nengok tu sedapnya..telan2 air liur ni :p

modd berkata...

saya kalu org tak bagitau itu apa...saya makan aje. tapi kalu bagitau itu ialah KAMBING/ARNAB/KANCIL/KERBAU/RUSA...maka saya mulalah mengada tak nak makan, boleh?? mula la imagine rupa mereka itu....waaaa...
sini punya daging kambing, takde bau kambing...menyebabkan saya hampir tertipu. maybe kambing sini sejuk....maka tidak berbau seperti kambing????!!!

muadzlife berkata...

amboiii sedapnya...
p/s: siap nak p beli lagi kat giant tu!!

azrid berkata...

muadzlife,
mmg best..
ptg ni nak borong lagik..
kat Giant tu tgh ada sale mende alah tu..

azrid berkata...

kak jie,
memang best...
mai la sini, mad redo1 msk tuk k jie..

modd,
tau doh mu tu...antu ayam..
kambeng ni dok bau sgt..sbb impot tp halal..
nanti ko balik mesia kami jamu 'kamyam'

okidokisan berkata...

sonok nye ader chef kat umah yea kak..

nmpk sedap gitu..mcm kat hotel lak served!!

Umi Mia berkata...

samalah kita...baru semenjak dua menjak ni makan kambing...memang nampak sedap...kami pun baru jer makan kambing..picnic and bbq kat PD last sunday..memang besh...

flinty.farah berkata...

ya ampunn
sedapnyer.. terer sungguh pakwe kak linda masok. tapi saye pong jarang makang kambing. pening. haha.. ge org tua plok.
saye kalu makang steak ke ape ke, mesti nok well done. dok lalu makang kalu rare ni. abang saye wahi hok medium rare, siap ade daroh2 sket. geli plok nok makang. huhu..

Lily.Lulu. berkata...

sodap nya !!!!!
saya suka yg done tuh
:D

lazattttttttttttt

hari makan kambing sedunia
:D

mad redo1 berkata...

farah, dok terer mana pung... godek2 je tengok jjadi, wokeh le tuh... hehehe... hok ada daroh tu sedak...

azrid berkata...

iefa,
mmg seronok...tapi kena tgk mood chef la...

umimia,
akak pun terjatuh cinta ngan kambeng...mula2 try jer..tp mmg sedap la..

Kurt Kuden berkata...

tempting!

azrid berkata...

farah,
sy pung br try mkn, mmg best la..
stkt ni dok pening lg...cer mari tra hok pokwe sy massok..kut2 dok pening..

lily,
oo ko pun mkn kambeng?
mr la bersama 'mengambeng' kan selera kita..

azrid berkata...

kuden,
balik mesia..kami jamu kambeng katang..(lamb chop)

azrid berkata...

mad redo1,
ingat dok kpd 'kambi'?

mad redo1 berkata...

ejaan dia kambey lah wak... bakpe dok ingat nyer... hehehe... pah kwane doh dia ek?

Ceera berkata...

saya harap, saya takkan suka kambing sampai bila2, hehehe

k-riey berkata...

daging kambing ni bau dia mahal..
aroma dia best mase masok tuh..
lemak dia pn sdap gile.