Ahad, 9 Mac 2008

Akibat Durhaka..

Ianya terjadi pada saya pada ari ini....
Huwaaaaaaaaaa

Kisahnyer bila saya balik dari kerja...
Dan saya berasa sangat lapar...

Masa kat opis around pukul 2
Saya dah call encik Beanie...untuk lunch sesama

So Encik itu bersetuju untuk memasak...
Sebab dia banyak free time ari ni....
Lagipun dlm fridge tu
Ada mcm2 stok makanan...
Udang, sotong, ayam, ikan dan kambeng pun ada...
Tapi ari ni tak mo makan kambeng..
Encik itu kata nak masak ikan yg dia telah fillet dua ari lepas....

Malangnyer...
Bila sampei kat rumah...
Encik itu tak masak apa2 pun.....

Huwaaaaaaaaa
Laparnye saya....
Saya hanya makan roti jer sekeping bekpes tadi

Maka saya pun tension tahap gaban.......
Saya menangis sbb frust tak de makanan...
Kalo ku tahu encik itu tak masak pun..sudah kubeli ns bungkos
Encik Beanie salahkan saya sbb tak call nak balik kol brp..
Lagilah...menggiler saya punya tension...

Maka saya pun merajuk la....
Dan masa tu jugak saya rasa pening2 sbb lapar sangat...
Saya pun start keta...
Then reverse utk kuar dr pagar...
Tapi anak2 saya memanggil saya...
Lagila sayu...
Dan airmata saya berderaian makin laju...

Kemudian anak2 saya bukak pintu keta...
Ajak saya masuk dlm rumah...
Masa tu encik beanie hanya memandang...
Tapi saya dah tau taktik dia..gunakan bebudak itu...

Oleh kerana geram sangat nengok dia duk perati jer...
Saya pun suruh anak2 saya masuk dlm keta....
Dan keluar dari pagar rumah

Tapi sangat malang....

Lebih kurang dlm satu km...
Keta ku itu...mati...
Ditengah jalan..
Ditengah2 queue trapik lite

Ropa2nyer....huwaaaaaaa
Saya terlupa isi minyakkkkkkkk.........

Udahlah keta, lori dan sebagainyer banyak giler...
Orang pun nengok jer...tak de nak tanya kabo ke apa...
Maka jem la jalan itu...
Dek kerana keta aku yg mampus tak de minyak.....

Maka tanpa segan silu...
Saya menalipon Encik Beanie...

Dalam 10 minit gak saya dan anak2 tersengih dlm keta...
Menunggu Encik BEanie bawak petrol...
Tapi sib baik ada polis trafik datang menolong ..seorang insan yg apa ekk??
So polis trafik tu tolong tolak keta ku itu kat tepi jalan...
TQ Tuan....
Jasamu dikenang

So saya duk la kat tepi jalan tu...
Menunggu hero ku itu bawak petrol......
Lebih kurang 5 minit...dia pun sampai...

Encik Beanie tak marah pun...tapi saya rasa sangat bersalah...
Ini lah padahnyer..isteri yang durhaka....


Gambar ini tak de kena mengena

Tapi bukti saya kuar mengundi semalam

14 ulasan:

modd berkata...

kikiki....kelakor le mu ni kak linda...

okidokisan berkata...

hahahahaa...

akak..siannye...sabau jer lah...

malu sehh ngan abg mad. tp bang mad pun tak patut..awat lah tak masakkk..

kalu saya, saya pun majuk!!

mad.redo1 berkata...

errr... orang mintak call dulu sebelum balik, cos by the time sampai kat rumah makanan yang baru sahaja dimasak akan terhidang, tetapi sedo2 puan lucky dah tercegat kat belakang... itu yang tanya pasal apa tak call dulu tuh sebelum balik...

maaf ye wak, nanti kita masak sotong lak... hehehe,,,

Ceera berkata...

hiks... cam citer tanggang kempunan nak makan pun ada, hahaha... leh bikin filem nie.. lawak la akak nie...

Fenrisar berkata...

See Here or Here

Zana Sadri berkata...

ngehehehe..kak... aritu hubby belikan nasi goreng sbb malas nak masak. (iyela.. jaga 2 anak tapi takde asst. nak nengok si kecik nie, tak sanggup nak masak kang terkejar nengok dia ngaco adik dia plak)
tapi dah ckp ke dia siang2 lagi yg nak telur bungkus.

TAPIIIIII...udahnya dia terrlupa beli. huhu..nangis saya sambil mkn. huhu.. tapi itu cerita bulan lepas. ari sabtu baru nie, dgn rasa tension yg dah tahap gaban saya pun buatla telur bungkus sdiri. (tapi sempat perli hubby lagi tu.. uhuk2..)derhaka ke? TET! tak kan :P

azrid berkata...

modd,
ako geram sgt ngan laki ako tu...
tp everytime nak balas dendam..sokmo bala menimpa ....

iefa,
mmg abg mad ko tak patut huhh...
janji nak msk tp tak...
last2 akak gak dapat bala...

azrid berkata...

awak,
bil tepong maha...

ceera,
bila kelaparan mengatasi segala2nyer...bala akan menimpa..

azrid berkata...

zana,
ko ada excuse tak yah msk..anak kecik..bior je laki tu prepare mknn, tak kira la beli ke hapa..

tapi tension tahap gaban ko bleh buat lg telo bungkus..kalo akak maggie la jwbnyer..

Umi Mia berkata...

hehehe...kesiannya baca...kalau my laki mesti dah keluar dah frasa 'tu lah durhaka padaku'....tapi bab makan ni mmg mudah sgt lah nak merajuk nyer kan..kalau tak takkanlah ada cerita batu belah batu bertangkup...entah2 cerita tu pun asal dr Ganu...hahaha....(nak bawak anak2 gi masuk batu belah batu bertangkup ye.....)

Lily.Lulu. berkata...

hihihih .. saya memula sedih je baca .. pastu ... saya tergelak . sbb mcm mana akak leh x pasan minyak dah habis ??

:D nGee

azrid berkata...

umi mia,

batu belah batu bertangkup?
ye kot..

lily,
sbb abg mad yg selalu isi...akak tau bwk keta jer...

Jie berkata...

uikk
dasatnya dia kalo wat perangai..

hahahahah...

azrid berkata...

jie,
dasat yg berbalik pd diri sendiri..