Sabtu, 26 Januari 2008

The most expensive keropok in Terengganu


Sebenarnyer saya kureng sikit dengan restoran ni.
Tapi Encik Beanie ku itu termengidam teh tarik terapung..
Maka kami berempat pun singgah la kat situ
Satu restoran yang nak kata terapung tak jugak sbb ada tiang
Tapi nama restoran ni ada perkataan 'terapung'..

Dengan perasaan yang 1/4 kurang senang
Saya mengekori Encik Beanie masuk ke restoran tersebut...
Terdahulu sebelum itu, saya dah berjanji dgn Encik itu utk tidak mengomplen banyak2..

Oleh kerana kami hanya nak minum (br lepas lunch)
Encik Beanie memesan teh tarik terapung idamannya..
Berg dan Nina masing2 memesan teh o ais dan air longan.
Dek kerana tak puashati dgn kertas menu yg lembik...saya pesan air suam sajer..
Kemudian tambah keropok satu set..dlm menu tu tulis RM3.50..

Tidak lama kemudian
Waiter tu pun ngantor le air minuman yg dipesan...
Bersama2 dgn keropok yg kami pesan...
Huhhh???
Banyak ni jer? Dengan harga gitu??

Sebagai seorang pendidik yg ngajor cost accounting...
Saya pun dgn tangkas mengira harga sebeno sebatang kepok yg pendek itu...
RM3.50 /9 btg = ??? (Farah....jawab)
Kat teganu ni....kalo kat Dubai lain lah citernyer....

Saya rasa memang saya tak sesuai dgn restoran ni....
Sori la awak, nx time dtg minum ngan org lain la...


Gambo2 kat bawah ialah aksi2 AKS berdua tuh, takde kena mengena dengan komplen Puan Lucky...

24 ulasan:

modd berkata...

saya bersetuju....saya pun rasa kedai itu indah khabar dr rupa...sbb saya ada ler bagi can 2-3 kali tapi ttp takde improvement.

Ceera berkata...

pergh, mahalnye!!!

boikot kedai ala2 terapung tu...

mad redo1 berkata...

memang dari dulu mesti ada komplen kalu pergi kat restoran terapung nih, tapi mad redo1 tetap gak pergi... hehehe...

kalau keropok tu panjang dan lebar sikit lagi mungkin tak le rasa mahal sangat... pencicah dia pun sure fail kalu toastmaster keropok buat assessment...

Kurt Kuden berkata...

sori abg mad! saye sokong puan lucky...

tp restoran terapung tu ade sentimental value sket ngan saye kak.. so, ape2 pun kene sokong a jugak seposen hehe

Lily.Lulu. berkata...

speselnya teh tarik tuh punya buih. memang terapung la kak !!!

tapi kalau dah harga kopok lekor mcm tuh 3.50, murah lagi laa kat KL nih

jadi .. ape kesimpulannya kak ??? bang mad redo1 lepas nih bawak ajer AKS berdua ..

:D

mad redo1 berkata...

kurt kuden - kalu sokong bab harga kopok mahal tara hal, mad redo1 suka gi situ just untuk minum2 sambil menikmati angin nyaman di muka kuala je... hehehe... kekgi balik buleh ah hidupkan smula sentimen kudeng tuh...


lily.lulu - nampak gayanya begitulah, takpun datang je sorang-sorang... hehehe...

Jie berkata...

eeemmm....sebagai suri rumah , sy mmg berkira pasal herga makan minum kat luar rumah......

saya dgn ini menyokong sepenuhnya segala komplen dari Puan Lucky untuk membawa kes ini ke pihak atasan walaupun sampai ke parlimen..hikhik

kopok byk tu je rm 3.50???

dpt beli ikan kembung yg sebesar 3 jari t2 ekor tau!

dpt beli tepung timbang kilo - 2 kilo tau!

dpt beli gula lebih 2 kilo tau!

ha ha ha..cabut la..kalo lagi lama..berjela² dgn harga bawang, cili, asam..bagai² tu.

flinty.farah berkata...

errrr kenapakah saya yang kena jawab soklan matematik? tak suka! tak suka! huhuhuhuhu... tp jawab gak ah, 39sen. giler mahal. kalau 39sen Sebatang murah ah kak linda, biase kan seriya. tapi 39 sepotong. huh. cekik daroh. sy mmg dari dulu dok wahi restoren tu, dohla dok sedap. hahaha

azrid berkata...

modd,
taste kita kan sama...
restoran tu mmg dok improve dh rsnyer..

ceera,
org trg kata sapok mahal (sgt mahal)

azrid berkata...

awak,
mmg saya dok wehi gi pung..tapi kut awak hentak2 kaki pulok ngamuk...hikksss

lily,
tah2 dia letak buih sabun tak?
lps ni abg mad gi sorang atau dgn kawan2nyer..

azrid berkata...

kuden,
sentimental value? juppe awek kat situ ke?
akceli tpt best..cuma mknn & servis tak best..

kak jie,
saya pun berkira jgk bab2 hg mknn ni...
Dgn RM3.50 tu sebenar nyer boleh dpt 3 1/2 btg kepok 12 inch kat Psr Payang...

azrid berkata...

farah,

ye farah dah pandai math...
sy pung dok wehi rest. tu...
doh la kepok tu rs mcm hok maghing dulu...ish ish...

muadzlife berkata...

per kes camnih kan?...saya sokong Kakjie dan Puan Lucky bawak hingga ke parliament hahahaha..
canne nak pomot visit tengganu nih...

Umi Mia berkata...

yerlah..sungguh..mmg mahei kedalung...apa ker cekik darah tu..entah2 dia import kopok tu dr dubai kot....ekekekeke

azrid berkata...

muadzlife,
ini isolated case..
kat tpt lain berlambak kepok murah...kalo visit trg jgn visit itu rest tu ye...

umi mia,
org teganu kata 'sappok maha'...
bukan kepok impot dr dubai...org yg buat kepok tu kut org Dubai..hikss

Zana Sadri berkata...

aduh.. lamanya tak mai jengah akak. harap akak sihat hendaknya :)

pes2 masuk dah kena kira kos. adeh.... maaf puan saya tidak berada di kelas sekarang.. ngahahahaha..

tapi siyes mahal nak mampos. kalo hubby zana tak akan jengah ctu kak. lagi dia suh kita buat air kat rumah ada la. hehehe...(er.. hubby zana auditor/accountant. so pepaham je la kan... :D)

azrid berkata...

mmg mahal dik...

masalah nyer hubby akak tu ex auditor/accountant ..tapi bab nak minum teh tarik dia lupa segala2nyer

mad.redo1 berkata...

hok aloh, kena lagi mad redo1 hari ini... sampai hati sunggus mung... sama gok kalu bayor RM10 minum cafe latte kat coffee bean... mad redo1 tak kisah... hehehe...

azrid berkata...

jgn maroh wak...

coffee bean RM10 lebih dok ape...sbb sedap

Zana Sadri berkata...

hak coffee bean tu stuju. hahaha.. sbb apa tau.. tu takleh buat kat rumah. sure rasa lain. kan kak kan..hahaha...

k-riey berkata...

ha ha ha
mentang2 resto terapung, harga pun nak terapung neh.
kat UK nasi campur ngan 3 lauk pun baru 5 pound;

azrid berkata...

k riey,
tu ar..kalo hg terapung mknn pun membuatkan kita terapung2 kesedapan dok ape goks...

ni indah kabo dr rupa..

barb michelen berkata...

Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is

Miss Nazla berkata...

hah mak baru nak p esok. kensel2. ahahaha