Sabtu, 19 Januari 2008

Rezeki Tengah Malam

Lepas singgah Doy (Pulau Duyong ..rumah ayahbonda)
Untuk delivery bubur asyura..
Aku tepon Epi my bro..tanya dia kat mana,
Nak ajak dia join skali 'supper' cum makan sahur (esok nak posa)
Since my mom cakap dia keluar..
Tanpa disangka2 dia menawarkan diri untuk membelanja kami...
Terkezut gak..
coz mamat ni lum pernah belanja kami sejak dia berstatus 'pekerja'

Kat mana?
McD bleh?
No problem..
Kami berempat ni...
No problem..dapat rezeki terpijak...
Ngeh..ngeh...jumpa Epi kat McD

Tgh Q...
Org kata McD KT ni lembab.. ye ke?
Setakat ni kalau aku pergi.. ok jer..

Yo..Nina..

Berg telah berhijrah malam ni
Tapi tak tau boleh maintain sampai bile...(pakai tudung)

Nina dgn brutalnyer memanjat.. duk atas kaunter

Epi duk study menu kut...

Supper kami jam 11.30 malam
Aku punyer set prosperity meal..
Tapi teh dia tak best...
Macam minum minyak atar...
So aku switch dgn Encik Beanie

Kanak-kanak makan eskem jer..
Tapi lepas abis eskem Nina mintak ayam la plak...
Kena Q skali lagi...

Berg & Nina bersama Pok Pi kesayangan mereka

Aku bersama Encik Beanie kesayangan ku...

Kami sebelum start makan..

Properity burger...besh..besh..
Malangnya tak abis..
Encik Beanie macam biasa jadi tukang perabis..

Mr Beanie dengan 'Quarter-Pounder'nya
tak sampai 1/4 pound pun..kecik jer..that's why dia tolong perabis Prosp burger aku

Calling my sis... discuss plan nak jenjalan Taiping.. celebrate CNY kat sana
Duk eksen2 ngan dia cakap Epi belanja..

Tokeh franchise McD Terengganu,
Mi-O pernah duduk serumah dengan Mr Beanie masa di ITM dedolu...
Terima kasih bebanyak atas layanan baik anda...

12 ulasan:

Bubbly Babe(^_^) berkata...

waaa ia m craving bubur asyura. Tak nak hantar sini ke kak heheheh

tapi bubur ayura pantai timur dgn uataralain sikit. Penang punya mcm bubur kacang yang dah sejuk mcm puding.

bagusla berg. Haih... kak Babe bila nak nak berhijrah. Good example gurl!

azrid berkata...

buq asyura?
anto sana? yg akak anto tu pun org bagi...

FIY:berg berhijrah for that nite only...
tadi pg besday party, free hair jer..

Kurt Kuden berkata...

kena tra nih mcd KT.. same dok rase dgn mcd jogja ehh hehe mcd jogja ade nasi haha

Lily.Lulu. berkata...

kak .. air teh tuh mmg x sedap !!! saya pon x suke ..

tapi saya suke prosperity

:D

azrid berkata...

bubbly babe,
correction!!
Bukan FIY, FYI sebeno nyer..abg mad nko dah gelakkan akak..

mad redo1 berkata...

lily.lulu - saya tak kisah dengan air yang datang dengan properity burger tuh... rasanya shedap jugakkk... hala-hala teh kundur gitu... hehehe...

azrid berkata...

kuden,
balik kekgi ble la tra..
mana tau kut2 mcD teranu ada jual kepok skali..

azrid berkata...

lily,
memang air tu tak best..
burger tak abis coz pedas..

modd berkata...

hmmm...

i tak heran bubur asyura itu...tapi prosperity burger??!!...waaaaaa.....

flinty.farah berkata...

kak linda org pulau duyong gok ke? mok sy org pulau duyong gok. duyong besor. heheheh

azrid berkata...

iye anak pulau sejati..
duyong beso kat Hj Abdullah buat bot tu...
toh2 bersedare mara kita ni kut...

flinty.farah berkata...

bersedare? besh gok kalau kite bersedare og kak linda? huhu..
ooo.. kat buat bot tu.. dekat dgn awie yellow house la ek?
umoh tokki sy dalam nu sket, Hj Muda kedai runcit. :P