Khamis, 4 Oktober 2007

Bermewah2 buka puasa

Hari selasa baru2 ni..
Akak berbuka kat Heritage Bay
Tempat Monsoon Cup berlangsung

Opis akak yang buat..
Khas utk staf sajer..
Sapa2 nak bawak famili bayo sendiri...
So akak tanya la bf akak tu..
Tapi encik Beanie kata tak payah ler..
Membazir jer..
Bukan makan banyak pun masa buka posa...

Akak lepas makan kat situ pun baru ku sedari
Memang membazir...utk harga RM49.00

Apa yang akak makan?
Dek kerana majlis bermula agak lewat...
Bila dah nak azan ataupun kat sini bunyi meriam @ bedil
Akak tak sempat nak berebut dengan orang amik makanan
So akak berbuka le dengan...

Tart buah, puding dan bluberry pai

Minum air tebu segelas kecik
Lepas tu bila nampak orang dah reda kat area bufet tu
Baru le akak amik nasi...

Nasi putih, ikan sweet sour, puyuh goreng,
tempe goreng dan ayam masak merah

Lauk lain dah abis..
Tak de la pulak menampakkan aksi2 untuk refill lauk2 tu...

Ini pulak jeruk

Akak tak tau ler
Dia orang serve untuk 2 orang ke 200 orang...
Akak ni memnag kuat makan jeruk..
Frust le jgk nengok jeruk yang ala kadar ni..

Jeruk sebijik dua dan tandori kambing

Kerabu 3 jenis + 1 salad

Ni pun macam nak serve untuk 10 jer..
Gambar ni di ambik sebelum majlis bermula
Masa akak nak makan semua dah abis..


Kuih opis bagi kat staf

Walaubagaimanapun akak bersyukur dengan rezeki hari tu..

12 ulasan:

Red Mummy berkata...

baik ko suh chef laki ko tu yg masakkan kak, mau puas ati gak

kdg2 5 star hotel lg better, dia refill sentiasa

tp tpt2 ala2 biasa ni x kuasa dia nak refill

aku sokmo bukak puasa kat istana budaya, mmg sakit jiwa, taun ni aku x pi lsg, x larat nak bergaduh q panjang n x puas mkn pun ye

azrid berkata...

Red,
Mmg laki aku msk lg best..tp dia bz skit skrg
Pg situ sbb event opis jer..kalo tak haram aku tak pergi..

mama ranggie berkata...

sedapnyer kerabu tu kak..kesukaan saya tu...

Lily.Lulu. berkata...

opis bayo free kan ?? x pe kak, poie aje .. akak nape x rebut, kalau saya konpem saya depan sekali

hihihi ~

RedWGG berkata...

besh kan kak makan free nih?
hehehehe...

Umi Mia berkata...

Takper ahh...makan free...tapi kalau berbayor...confirm tak berbaloi punya.....nasib tak bawak family sekali...kalau bawak... confirm abg mat redo1 buat muka tak puas hati....

sayda berkata...

owh. jeruk sedap!

:D

azrid berkata...

mama ranggie,
kesukaan saya jgk, tp tak sempat merasa...

lily,
ms akak beso nko dulu memang dpn skali..la ni dah tua bangka malas nak berebut

azrid berkata...

redWGG,
psl free akak pegi tu..

umi mia,
abg mad ko jrg masam muka biler bab mkn..akak jer byk songeh..

sayda,
hi
jeruk pauh tak dok sittu..

Ceera berkata...

Nasib baik free kan, hehehe... agak berbaloi la gitu..

azrid berkata...

ceera
tu la psl
kalu idak byk lg ngomel2 akak ni

Lily.Lulu. berkata...

kak ..
salam aidilfitri buat akak sekeluarga
:)