Khamis, 16 Ogos 2007

8 random facts about me

Cik Ceera lak yang tag akak..
Tah apa lak nak kabo kali ni..

1. Tak peramah tapi baik
Aku rasa aku susah nak tegur orang. Especially bila jumpa kat mana2 event yang kau join. Aku bukan berlagak, tapi kekadang frust sebab bila kau senyum kata seseorang , orang tu buat dhekk je..
Ish malas lah akak macam ni..
Tapi kalo dah start borak, tak leh nak berenti la plak. Tapi pantang kalo baru kenal, duk tunjuk lagak ada ini, ada itu, dah pegi sini dah pergi situ..bosan la..

2. Aku suka makan asam
Ni memang favourite aku dari kecik sampai skarang. Asam masin ke, buah asam ke tak boleh tak de. Kena ada jugak, dalam fridge ke, dlm compartment keta ke, tapi dalam handbag dah kurang sebab anak selalu ambik. Kalo cakap bab asam ni, memang kecor air liur, slurpp..

3. Aku suka tidur
Memang best...
Masa anak dara aritu, bila cuti sem jer..balik kampung mesti tido sampai tak ingat dunia..
Tido malam bangun pukul 2 or 3 petang tu biasa..kekadang lepas asar sambung balik..
Memang syok..
Cuma sekarang dah tak leh tido macam tu..
Anak aku bising..ibu ni tido sokmo

4. Karier sekarang tak sama dengan cita-cita aku masa kecik
Masa kecik aritu nak jadi doktor
Dapat belajo kat sekolah best kat Mesia ni..
Malangnya result SPM aku tak melayakkan diri utk jadi doktor..
Cikgu Biologi, Miss Shusama tu pun tak suka kat aku..
Miss Shusama camne la ko sekarang?
So aku pun belajo la mana yang layak...
Tapi sebeno nye aku suka kerja aku sekarang..
Jadi tukang bagi lecture pasal accounting..

5. Bersemangat giler bila time shopping
Ni memang part paling bahagia..
Ada duit ke idak, tak kira, yang paling bahagia pergi ronda shopping complex
Masa pregnant, laki aku pun letih nak kejar..

6. Nak tambah anak tapi kena fikir 10x
Memang nak kena tambah, sorang je lagi..
Dua2 pompuan lak tu..kena gak ada laki sorang ..
Malangnye bila ingat pregnant..kena masuk spital kuar spital
Alahan teruk sangat..berat turun 10kg (pregnant kalo nak kurus)
Letih akak...
Tapi cukup ke 2 minah jer?
7. Ada gastrik
Tapi tak de teruk sangat..boleh posa lagi
Tapi kalo dah kena tu teruk jugak..

8. Naik pelamin 2 orang + 1/2
Ni kes nikah gantung la punya pasal..
Nikah kat masjid Terapung pada zaman kat Tganu ni tak ramei yang nikah kat masjid
Pastu percaya kat sorang doktor yang sesedap je kata aku susah pregnant..
Nasib baik aku ni percaya bahawa ada hikmah sebaliknye..
Memang ada pun..

Dah la tu weii..akak tak tau dah nak citer pebende lagi.....

8 ulasan:

Ceera berkata...

hehehe... sama macam viruspadu (andak), kalau pregnant, confirm kurus. makan muntah, mkn muntah... masuk wad lapanploh kali, hehehe... jadik, nak tgk dia kurus time pregnant sahaja...

Jie berkata...

salam..ooo ni blog puan linda mrs abemat tu ye..


nice..salam kenal erk!
selalu tgok pic kt blog glame tu aje!

Red Mummy berkata...

aku suka hok no 3 tuh

mmg hobi aku dr zaman berdara sampai dah pecah dara kak oi

anak2 aku akan bg ayat yg sama 'mummy ni asik tidooooooo je lah'

azrid berkata...

Ceera,
OO ye ke? ada gak geng aku..

Jie,
tak yah la ber puan2,
macam student aku panggil la plakk..

Minah Red,
Memang besttt giler tido..
Ganasssh giler ayat nko

Umi Mia berkata...

Haaa....kalau nak try dapat anak lelaki...mak mentua I ada bg petua kat I...nak bagitau kat sini tak sesuei...lak...kita email2 lah...orang cakap..kalau anak ppn teruk alahan..anak lelaki kurang...so...jomlah kita sama2 try...hehehe....i pun nak tambah gak....Mia dah besar...

Send my regards to both of ur daughter...cakap Mia Aqilah asyik tanya jer kat diaorang...

azrid berkata...

umi mia,
boleh gak bagi petua tu
kut2 nak guna nanti

Umi Mia berkata...

Haa..bagilah kak linda nyer email...hehehehe

azrid berkata...

Umi mia,
Email akak
azrid_72@yahoo.com