Isnin, 31 Disember 2007

Larian Bandaraya

Sempena menyambut pengisytiharan Kuala Terengganu sebagai sebuah bandaraya, pihak AKS telah menganjurkan sebuah pertandingan lumba lari di Pantai Batu Buruk pada 30-12-2007. Hanya tiga orang peserta mengambil bahagian iaitu Nina, Keberg dan mad redo1.

Garis permulaan yang berbeza apabila mengambil kira 'handicap' para peserta.

Nina dengan pantas meluru ke hadapan sebaik sahaja Linda memberi kata 'GO!' sehingga tiada di dalam gambar.

mad redo1 yang sudah melebihi paras BMI yang optimum mula mengorak langkah untuk mengejar kedua-dua orang AKS.

Dia berjaya menyamai kedudukan kedua-dua AKS...

...dan seterusnya mendahului.

mad redo1 terlebih dahulu sampai ke garisan untuk berpusing.

Nina mempunyai garisan pusingannya sendiri namun mad redo1 sudah pun membuat pusingan ketika Berg baru sahaja sampai ke garisan tersebut.

Tiba-tiba berlaku tragedi! Nina tersilap langkah dan terus sahaja terjatuh ke atas pasir!

mad redo1 meluru ke hadapan sementara Berg terpaksa mengambil langkah untuk mengelakkan pertembungan dengan Nina yang tergolek 'dog' di atas pasir.

Kini tinggal dua orang sahaja peserta yang dalam perlumbaan ini.

Berg cuba dengan sedaya-upaya untuk mengejar...

...namun ternyata mad redo1 sudah terlalu jauh di hadapan.

Nina tiba sejurus kemudian.

Dengan protes.

"Rasa macam ada orang tolok je..."

Dan sebagaimana biasa, ianya menjadi titik permulaan untuk satu lagi sesi perang mulut di antara kedua-dua AKS.

Nina ditanam di dalam pasir selepas protesnya di tolak, di belakang ialah Hotel Primula Beach Resort (mungkin tempat Leeds tinggal ketika melawat kT sewaktu dia kecil dahulu)

mad redo1 berehat bersama Linda selepas menghabiskan perlumbaan yang sebenarnya mempunyai tiga saringan. Berg memenangi saringan pertama, Nina yang kedua apabila mad redo1 dan Berg pula yang tergolek di atas pasir.

"Eh! Apa ni?"
"Apa?"
"Emas ke?"
"Mana ada?"
"Jap saya tengok..."

"Ooo... pasir je."
"Saya mana ada emas, selalu lombong tau!"
"Pastu letak merata-rata..."
"Hehehe... kan pompuan suka emas..."
"Emas awak tak leh jual, tu masalahnya!"

Sebelum meninggalkan Pantai Batu Buruk, mad redo1 sempat merakamkan pemandangan matahari terbenam secara ala-kadar dengan bangunan Hospital Sultanah NurZahirah (dahulunya Hospital Kuala Terengganu) sebagai 'foreground'.

Kepada sesiapa yang ada masa terluang serta bajet yang ala-kadar, datanglah ke Terengganu untuk menenangkan fikiran serta bersantai (kalau nak shopping takleh dengan bajet ala-kadar pulak, kan?)

...

4 ulasan:

Umi Mia berkata...

Hehehe..seronoknya Larian Bandaraya...

okidokisan berkata...

hahaha...

kiut family nih..

kak, slmt tahun baru yea!!

Lily.Lulu. berkata...

uhuhuh .. lawok lawok ..
main kejar kejaran ...
comeynyeeeeeeeeeee

samat tahun baru kak linda !!
;)

azrid berkata...

Selamat tahun baru sumer yek...