Isnin, 24 Disember 2007

Aku juara boling...muaahhha ha ha.....

Lama dah tak buat entry....
Dek kerana aku bz dengan segala urusan duniawi..
Antaranya pergi kerja balik kerja..baca artikel & tulis tesis..acara makan-makan dan yang best sekali tidurrr....

Maka aku pun nak citer pasal .....
Aku juara boling kolej...muaah ha ha ha...

Bila PA CEO kolej mintak aku organize tournament boling..
Aku tolak mentah2 kononyer bz..
So dia mintak orang lain yg organize...

Dengan tiga orang lagi kawan..
Maka aku pun register team aku dengan nama 'Vogue Lebih'..
Sebab dah tau kami tak pandai main..tapi gaya jer lebih...
Oleh kerana bz sangat team aku ini tak dapat turun training walaupun salah sorang tu tak penah main sepanjang hayat idup dia...
Kami sepakat untuk main suka-suka jer...
Yang pastinya dapat hadiah...saguhati sudahlah...

Pada hari berlangsungnyer tournament tersebut...
Dua orang team aku..telah bertindak kurang sopan kerana tidak menghadirkan diri...
Alasan sorang tu..sakit kepala
Sorang lagi..bz sangat walaupun pada mulanya berjanji nak datang tapi lewat sikit...
Memang sungguh hampeh kawan-kawan ku itu....

Maka aku dengan panas ati yang melampau tidak dapat perform dengan baik...
Apatah sorang lagi yang tak penah main hayat idup dia...
Dan tempat yang dua lagi tu diganti oleh urusetia yang baik ati....

Tapi yang ajaibnyer...
Team Vogue Lebih ini telah diumumkan sebagai juara perempuan...
Masa nak amik hamper tu..aku puzzle giler..
Dia orang ni tak pandai matematik ke aper?
Tak kan score team aku yang highest?
Tapi aku control vogue jugak untuk pergi menerima hamper yang besar itu..
Maka bergermelapan lah flash2 kamera amik gambo aku yang tersengih merenyih bersama hamper itu...

Namun..saat yang bahagia datang sekejap saja...
Sebaik sajer abis acara bagi2 hamper tu...
Ada lah sorang minah ni meluru ke meja urusetia..
Dan aku mula syak dia mesti tak puashati dgn kemenangan team aku tadi...

Memang betul...
Sebaik sajer minah itu berlalu pergi..
Aku pun pergi mendapatkan urusetia untuk bertanya
Memang benar.
Minah itu claim score team dia tersalah kira..tidak sepertimana yang dia catat....
Tah apa-apa lar minah tu..
Nak kata dpt no 2 idak lah..ni dia pun saguhati ajer...
Aku tau la dia terer tapi member2 team dia tak terer...that's why team nko tak menang...

Urusetia meminta aku memulangkan hamper besar itu..
Untuk mereka menilai semula sapa sebeno nye juara...
Maka aku dengan perasaan bercampur takpuashati dgn minah itu...
Merelakan hamper itu diambil semula....

Champion for Tournament awal tahun
Menang sbb join team laki2..he he he...


Hingga ke ari ini..
Aku tak tau team mana sebenarnyer champion
Yang pastinyer..
Muka aku yang tersengih2 amik hadiah no. satu..
Ko nak sangat hamper tu amik lar..
Hamper bleh beli tapi orang amik gambo kita as champion mana nak carik?

10 ulasan:

Umi Mia berkata...

ekekekek....betullah kak linda, yang klik2 orang ambik gambar tu yg mahal kan...setakat hamper tuh..apa susah...dah beli barang2 umah kita sebulan sekali, bungkus jer lah hamper sendiri..dpt berbelas-belas hamper kalau bungkus barang rumah kita beli tiap-tiap bulan tu kot...

modd berkata...

hihihi....mahal beb gambor pegang hamper tu....setakat dapat hamper ada biskut, air gas, snack bagai...beli sendiri pun boleh....gambar mana mau dapat!!

by the way....u ngan juara bowling mmg dah sinonim. seingat2 i, semua tournament yg u masuk...asyik menang aje....hahah...tak kira ler walaupun org lain (yanie) main for you...still nama u jugak dinobatkan juara...ahaks...

ada ong kah u ni?? ada pakai ilmu pape ni....hihihi...tapi i believe, it's called 'muka murah rezeki'.

by the way, i can imagine the situation...it's sort of funny..hihihih....

azrid berkata...

umi mia,
kalo dah malas nak bungkus..beli yg dah siap pun ada kan?

modd,
gambo menang tu i tak de. That's why dok tempek kat sini.
Muka I murah rezeki tang boling je kut...

Babe(^_^) berkata...

ehh poyo giler minah tu!!!

habsi tu sapa yg menang?

azrid berkata...

babe,
mmg team minah tu yg menang..
ada notis kat opis ptg kamis br2 ni...
& dua2 hamper dia bantai...

modd berkata...

tak pernah dapat hamper la tu kot minah tu...hahaha

Ceera berkata...

betul betul... gambo mana nak carik.. eee dengki sungguh minah tu ye, kalau tak.. dah boleh buat stock dah hamper tu....

azrid berkata...

modd,
minah tu giler hamper kut

ceera,
dia dah buat stok dlm perut..hikss

flinty.farah berkata...

kecoh la minah tu kak linda..
mesti x pernah dapat hamper. kesian.. biorla dia merasa ek.
huhu.. owh btw, sy org ganu gaks.
:)

azrid berkata...

Flinty farah,
Gitu ler gamoknyer...
Bang Mad nko pun ada kabo psl nko...