Selasa, 5 Ogos 2008

Nak Oren.

Sungguh sedap makan oren terutama kepada mereka yang mengidam. Siapa yang mengidam nih?

Sudah tentu tak lain dan tak bukan Puan Lucky.

Dia yang sudah pulang ke rumah mengidam nak makan oren pulak suatu hari tu. Mujurlah ianya sesuatu yang tidak sukar untuk diperolehi.

Zaman agak mudah untuk memperolehi barangan yang pada zaman dahulu akan menyebabkan para suami akan menggaru kepala mencari jalan bagaimana hendak memenuhi kehendak isteri yang tercinta.

Kalau kehendak isteri untuk menikmati keenakan daging rusa, ianya juga tidak begitu sukar untuk dipenuhi dengan adanya ladang ternakan rusa di Malaysia.

Ada para ibu/bapa yang sudi berkongsi apa yang diidamkan semasa mengandung dahulu?

...




6 ulasan:

fakairuddin berkata...

isteri saya, akmalia, mengidam air-sirap-merah-kenduri-rumah-sedara-kakjulie(kyt)...

hehehe...kdg2, air sirap bandung pun jadi...

modd berkata...

saya, akmalia, mengidam air-sirap-kenduri-rumahkakjulie....

hehehe...kadang2 air sirap bandung pun jadi...

nasib baik dok dekat ngan 7 eleven....so, sirap bandung kotak boleh dicarik di tgh malam buta...

modd berkata...

hahahaa...kenapa saya bagi 2 kali komen??? mesti sebab saya dah lama tak minum air sirap bandung...

Zana S berkata...

rojak mamak.(bukan india ek)
mcm seminggu sekali tak makan cam tak lengkap je hidup.
(tapi anak saya pandai makan kari. bukan rojak mamak :D)

Umi Mia berkata...

erm...suami yg mengidam...dia gila telur penyu and tetiba jer nak makan itik (walau tak pernah makan sebelum tu)...yg mengandung...relax jer tanpa ada pengidaman secara langsung...hahaha

Salt N Turmeric berkata...

So your wife is pregnant again ya? COngrats!