Ahad, 17 Ogos 2008

Masuk Lagi, Keluar Lagi...

Buat kali ke-tiga Puan Lucky telah berjaya keluar dari Hospital Sultanah Nur Zahirah dan hari ini buat pertama kali telah menjejakkan kaki ke tempat kerja. Namun buat seketika sahaja kerana keadaannya yang masih tidak cukup bertenaga untuk bertugas sepenuhnya.

Destinasi seterusnya ialah ke Klinik Desa untuk mendaftarkan diri Puan Lucky sebagai seorang ibu mengandung. Pada mulanya kami singgah di Klinik Kesihatan Hiliran tetapi jururawat memberitahu bahawa pendaftaran hanya boleh dibuat di Klinik Desa yang paling hampir dengan tempat tinggal.

Ianya menyebabkan beberapa persoalan timbul dalam benak Encik Beanie. Contohnya ialah:

"Bilakah semuanya boleh dibuat secara online?"

"Mengapa tiada fleksibiliti dalam proses pendaftaran?"

"Mengapa hari ini tiada jururawat yang cun bertugas?"

Mungkin sesiapa yang bertugas di Kementerian Kesihatan Malaysia boleh memberikan jawapan. Ataupun sesiapa yang pernah rajin bertanya apakah sebab-musababnya.

Pemeriksaan mengambil masa yang agak lama juga tetapi ianya digagahi juga oleh Puan Lucky. Akhirnya selepas sahaja menikmati makan tengahari dengan jumlah 'export' sudah berkurangan berbanding dengan 'import', tidak seperti dahulu, dia terus sahaja tergolek 'dog'.

Mungkin juga dipengaruhi oleh faktor memakan sesuatu yang dihantar 'by hand' terus dari negara Kiwi. Ianya suatu yang mengejutkan apabila melihat seorang lelaki berdiri di muka pintu membimbit sebuah kotak. Sebaik sahaja hilang kejutan itu maka isi kotak tersebut dinikmati dengan penuh keseronokan oleh Puan Lucky dan juga Encik Beanie.

Terima kasih Modd!

Harapannya ialah Puan Lucky akan pulih semula untuk membawa bebanan hadapannya yang semakin bertambah berat dari hari ke hari.

...

3 ulasan:

lily.lulu berkata...

salam akak ...
jemput dtg rumah baru kita tau ..

www.lensalily.com

;)

Umi Mia berkata...

buah kiwi, buah naga...bagus untuk ibu ngandung tau..baik utk perkembangan otak baby....

Zana S berkata...

kesiannya la kak linda. bila la agaknya nak pulih sedia kala.:D