Jumaat, 14 November 2008

Thai Food Garden??

Satu Petang yang nyaman...


Selalu lalu kat depan restoran ni...
Tapi tak berkesempatan nak try..
Nama nampak macam best jer..
Dia nyer tempat makan pun nampak cam best..
So saya expect ia offer thai food yang ori...
Ada laksa thai ke...pulut mangga ke...



Maka saya, Encik Beanie dan 2 AKS pun singgah pada satu petang
Lepas saya dijemput dari tempat kerja..
(Saya dah tak drive sendiri sejak perut membuncit ni..)

Expectation saya sangat tinggi bila singgah di sini...
Tapi bila dapat menu..ia sedikit menurun..
Sebab makanan yang di offer macam kat warung tomyam biase jer...
Tak pe la...
Kita try cam ne dianyer food plak..

Encik Beanie punyer...kue tiau radna

Actually mintak mee kuning radna..
Tapi waitress cakap mee dah abis...
Makin menurun saya punya expectation...
Bila try rasa..kira ok la
Tapi bagi Encik Beanie tak capai standard dia lagi..


AKS #1 ...ayam masak merah makan dengan nasi putih


Saya punya...

Mintak bee hoon tom yam putih
Tup tup dihantar nya yang merah..
Sedikit frust..sbb takut pedas..
Makin frust bila cedok punya cedok...
Ayam ngan bee hoon jer..
Seafood tak dak langsung..
Rasanyer lak macam pakai rempah tomyam segera jer...
Sungguh mengecewakan...

Kesimpulan yang bleh saya buat..
Restoran ni tak best...
Nama Talk of The Town sesuai utk jadi bualan bhw food dia tak sedap sangat...
Thai food garden??
Garden dia memang cantik tapi food dia macam kat warung jer ...



...

4 ulasan:

Lily.Lulu berkata...

merah bebeno ayam masak merah tuh
banyak pakai pewarna nih

azrid berkata...

hai lily...

tu la psl...tapi rasa ok la..

farah.diana berkata...

yay!
sib baik saye tak pegi pun lagi.
jadik saye cancel restaurant ni from list sy. nak pegi noodle station, blum try. hehe

azrid berkata...

Cer tra dulu...
K Linda mmg susoh basse sket..