Isnin, 22 September 2008

Berbuka Di Luar

Kebiasaan pada bulan Ramadhan banyak majlis berbuka puasa diadakan sama ada di restoran ataupun hotel. Ianya mungkin memberikan variasi kepada rutin berbuka puasa di rumah yang mungkin selepas dilakukan berhari-hari akan menjadi agak menjemukan.

Tetapi tahun ini keadaan Puan Lucky tidak begitu mengizinkan untuk berbuka di luar. Tetapi mungkin disebabkan sudah agak jemu dengan berbuka di rumah maka Puan Lucky gagahkan juga dan semalam kami pergi ke sebuah restoran di Gong Badak.

Inilah dia restoran yang dimaksudkan; BB Seafood Garden. Rasanya ianya pernah diceritakan beberapa bulan dahulu ketika kami sekeluarga makan 'steam-boat'.

Kali ini tiada steam-boat tetapi lebih kepada lauk-pauk yang boleh memenuhi selera ketika berbuka puasa. Di atas ialah ikan tiga rasa...

...daging masak merah...

...telur dadar...

...dan sayur-sayuran.

Juga tom yam putih yang tidak pedas kerana AKS berdua dan Encik Beanie memang tidak tahan pedas. Sebagai pencuci mulut sepiring buah-buahan yang dengan mudahnya dikuasai oleh Nina dan Berg.

Namun suasana tenang berbuka puasa terganggu apabila ada para pelanggan yang 'kurang sifat prihatin' (kena guna bahasa sopan di bulan mulia ini...) yang merokok dalam bilik berhawa dingin.

Adakah patut?

Entahlah.

...

1 ulasan:

lily.lulu berkata...

Sedapnyaa tengok lauk pauk tuh.
Sib baik hari nih last day berpuasa ... ehehe

Selamat Hari Raya Aidilfitri buat Kak Linda sekeluarga

Semoga bergembira di hari yang mulia ini

:)