Isnin, 7 Julai 2008

Enam Botol Sodium Klorida.

Lanjutan dari keadaan Puan Lucky yang lembik serta keputusan Encik Beanie untuk menghantar teman sebiliknya itu ke hospital, maka membuat persiapan serba ringkas maka mereka berdua terus sahaja pergi ke Hospital Sultanah Nur Zahirah, Kuala Terengganu.

Sebaik sahaja sampai, seorang pembantu hospital membantu Puan Lucky dan membawanya dengan kerusi roda ke bilik rawatan semi-kritikal.

Puan Lucky terdampar di bilik rawatan semi-kritikal

Dalam masa lebih kurang setengah jam seorang doktor telah datang memeriksa Puan Lucky dan membuat keputusan untuk memasukkan beliau ke dalam wad untuk rawatan lanjut. Sementara itu dia terus diberi rawatan dengan memasukkan Sodium Klorida.

Encik Beanie melakukan proses pendaftaran dan diberitahu bahawa wad kelas pertama masih penuh dan Puan Lucky akan dimasukkan ke wad kelas dua dahulu sementara menunggu kekosongan.

Tidak berapa lama kemudian, Puan Lucky telah dihantar ke wad 5EF dan proses penerimaannya dilakukan dengan masa yang agak pantas. Kedudukan hospital di tepi Pantai Batu Buruk membolehkan angin laut yang segar bertiup masuk ke dalam wad.

Selera makan sudah terbuka buat Puan Lucky

Di samping Sodium Klorida Puan Lucky juga diberikan ubat penahan muntah. Hanya selepas itu sahajalah dia mampu tidur dengan agak nyenyak. Encik Beanie dimaklumkan sekurang-kurangnya enam botol sodium klorida akan dimasukkan ke dalam tubuh Puan Lucky.

Tapi ada seorang budak yang memang suka masakan hospital. Tugas menghabiskan makan malam Puan Lucky diberikan kepadanya.

Mungkin Dia telah membuka pintu rezeki, di waktu petang seorang jururawat yang bertugas memberitahu bahawa satu kekosongan telah ada di wad kelas pertama tetapi untuk bilik berempat.

Encik Beanie enterprem bersama dengan punggung Puan Lucky.

Maka Puan Lucky dipindahkan ke wad berkenaan selepas solat Maghrib. Ianya berhampiran tingkap maka ianya memudahkan untuk Puan Lucky mendapatkan udara yang segar.

Ketika ini AKS berdua sudah datang bersama dengan nenek dan datuk mereka membawa bersama keperluan Puan Lucky sepanjang beliau berada di hospital ini.

Encik Beanie bersama dengan AKS berdua terus bersama dengan Puan Lucky sehingga waktu tidur untuk budak-budak sekolah itu hampir tiba. Maka mereka mengucapkan selamat malam kepada ibu yang sudah kelihatan segar sedikit.

Harapan kami keadaan Puan Lucky akan pulih secepat mungkin.

...

2 ulasan:

Ceera berkata...

cepat sembuh ye kak.. =P

Wawa berkata...

oh kesiannya.

hope kak linda is getting better now.

:)